به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري ريا نووستي،"نور سلطان نظربايف" رئيس جمهور قزاقستان در افتتاحيه اين نشست در آستانه، پايتخت اين كشور اعلام كرد كه سازمان آماده است تا رياست را به چين واگذار كند.
همچنين شش كشور شركت كننده در اين نشست يعني روسيه، قزاقستان، چين، ازبكستان، قرقيزستان و تاجيكستان با امضاي بيانيه اي تاكيد كردند كه به هيج وجه در امور داخلي ساير اعضا دخالت نخواهند كرد.
اين گروه همچنين اعلام كرد كه راه رسيدن به جهان مسالمت آميز انحصارگرائي و تسلط انحصاري بر امور بين الملل نيست.
انتظار مي رود رهبران اين شش كشور در اين نشست، پيمان همكاريهاي منطقه اي براي مبارزه با تروريسم، جدائي طلبي و افراطي گري به امضا برسانند.
رهبران اين سازمان همچنين با امضاي توافقنامه اي، ايران، پاكستان و هند را عضو ناظر در اين سازمان پذيرفتند همچنين توافقنامه اي هم در راستاي همكاريهاي بين الدولي براي مواجه با وضعيتهاي اضطراري با همديگر به امضا رساندند.
"نامبارين انكبايار"رئيس جمهور مغولستان به عنوان ناظر حضور داشت.
همچنين "ويتالي وروبيوف" از اعضاي وزارت خارجه روسيه در مسكو اعلام كرد كه اگر افغانستان هم ابراز تمايل كند ممكن است به عنوان عضو ناظر سازمان پذيرفته شود و سازمان همكاري شانگهاي مانند ساير نهادهاي مشابه بين المللي نه از هيچ كشوري دعوت مي كند و نه كشوري را مجبور به عضويت ناظرمي كند ، اين مساله بسته به خود افغانستان دارد كه آيا براي اين كار ابراز تمايل كند يا خير.
لازم به ذكر است كه سازمان همكاريهاي شانگهاي در15 ژوئن سال 2001 بوسيله كشورهاي چين، روسيه، قزاقستان، قرقيزستان، تاجيكستان و ازبكستان به منظورترويج و توسعه همكاريهاي منطقه اي، دوستي بين اعضا، ترويج همكاريهاي مؤثر سياسي،علمي، فرهنگي،تماسها در حوزه هاي آموزشي،انرژي، حمل و نقل ، محيط زيست، مقابله با تروريسم، افراط گرائي و جدائي طلبي در شانگهاي چين تاسيس شد.
نظر شما